Expertní board 21: přinášíme top manažerům nejvyšší formu vzdělávání

Ačkoliv Expertní board 21 oslavil letos v létě pomyslný 1 rok fungování, zkušenosti a know-how, které do něj vložily jeho zakladatelky Lucie Libovická a Daniela Kolomazníková, dávají tušit, že projekt už rozhodně není v plenkách, ale stojí pevně na obou nohách. Mastermindová platforma, která sdružuje majitele a CEO firem, míří na konci roku k číslu 10 expertních boardů v Praze a Brně. Jejich členové navzájem sdílí nápady a pomáhají řešit výzvy, které byznys přináší. Protože, jak říkají zakladatelky firmy, ve sdílení je síla.

Příběh Expertního boardu 21

Pro mnoho lidí představuje mastermind stále trochu neurčitý pojem. Ačkoliv jeho princip s úspěchem využíval už Benjamin Franklin, název vznikl později v tvorbě amerického novináře a spisovatele Napoleona Hilla. Princip mastermindu je jednoduchý – jedná se o pravidelné setkávání lidí s podobným cílem nebo zaměřením. V případě Expertního boardu 21 jsou skupiny určené výlučně pro majitele a CEO firem. Boardy tvoří 8 stálých členů z různých oborů, kteří se jednou měsíčně osobně setkávají a s pomocí facilitátora a mentora řeší svoje aktuální výzvy v byznysu. Od ostatních členů získávají nápady a názory na základě dlouholetých zkušeností v podnikání a především jejich maximální soustředěnou pozornost.

Mastermind pomáhá formulovat řešení

„Během své kariéry v médiích, marketingu nebo vedení podnikatelských klubů jsem se setkávala s tím, že top manažeři často cítili, že jsou na své problémy sami. Na vrcholu na vás leží nejvíce zodpovědnosti a zároveň se nemáte s kým poradit,“ říká o zrodu myšlenky společnosti Lucie Libovická, která má bohaté zkušenosti s propojováním lidí online i offline. Společně s Danielou Kolomazníkovou firmu založily, aby adresovaly tento problém a pomocí sdílení know-how proměnily podnikatelskou komunitu. „Pokud se na vaši výzvu podívají ostatní majitelé z jiných oborů, pomůžou vám najít perspektivy, které ve své bublině nevidíte. Posunou vás dál a jste schopní lépe formulovat řešení i cíl, kam se ubírat,“ uvádí Daniela Kolomazníková, která se kromě psychoterapie věnuje i byznys koučinku. Díky více než 20 tisícům koučovacích hodin z praxe nabízí při setkáních boardů odborný názor na věc, který se osvědčil v mnoha firmách napříč obory. Pro extra porci nápadů na konkrétní problém funguje i Hotseat, což je podoba setkání boardu „na steroidech“ v online podobě. Do horkého křesla usedá podnikatel s přesně definovanou byznys otázkou. Svoji zpětnou vazbu a odborný náhled poskytuje až 20 členů boardu, hostů a na míru zvaných mentorů, kteří během dvou hodin problém rozeberou a nabídnou řešení.

Byznys, osobní rozvoj i síť dodavatelů

A co nejčastěji podnikatelé řeší? Témat je celá řada, od nástupnictví ve firmě, rozjezdu byznysu po covidu, marketingu, nastavování firemní kultury, hledání klíčových lidí až po rovnováhu mezi prací  osobním životem. Členové získávají „nejvyšší formu manažerského vzdělávání“ – mají 4 hodiny měsíčně na řešení strategie, rozvoj a ověření nápadů – daleko od rozptýlení a denní exekutivy. Kromě propojování podnikatelské sítě a možnosti najít mezi členy partnery pro nové obchody, platforma spojuje členy s prověřenými dodavateli. Program Certifikovaných partnerů Expertního boardu 21 zaštiťuje firmy, které prošly interním certifikačním procesem, a propojuje nabízené služby se členy boardu. Přináší tak výhodné řešení pro obě strany. Dodavatelé se v programu Certifikovaných partnerů dostanou k majitelům a vidí pod pokličku, jak firmy fungují a jaké služby přesně potřebují. Členové Expertního boardu 21 zase mají záruku prověření klíčových partnerů, kteří pomůžou jejich byznys posunout dál.

www.expertniboard21.cz