EuroCIS 2019: 24hodinová prodejna Wanzl

Je nakupování 24 hodin denně, 7 dní v týdnu možné pouze na internetu? Odpověď firmy Wanzl zní: Ne!

Unikátní koncept 24hodinové prodejny, který byl dlouhou dobu pouze snem kamenných obchodů, se stal skutečností.  Designová koncepce, hardware a software – jako kompletní poskytovatel systémů je Wanzl odpovědný za veškeré procesy při vývoji a realizaci 24hodinové prodejny. Jak by taková prodejna mohla vypadat, představuje Wanzl na veletrhu EuroCis 2019 na stánku B 04 v hale 10 vzorově pro drogerii. Formát obchodu je možné ekonomicky a technicky přizpůsobit a realizovat i v jiných oborech.

Vstup do prodejny

Díky plně automatické kontrole vstupu Galaxy Gate od firmy Wanzl začíná nákupní zážitek hladce. Zákazník vstupuje do prodejny po naskenování QR kódu v aplikaci provozovatele nebo přes čárový kód na zákaznické kartě. Případně je na informacích možné získat informace o přístupu.

Systém automaticky zaznamená číslo zákazníka. Pokud je vše v pořádku, otevřou se ihned softwarově řízená výkyvná ramena z tvrzeného bezpečnostního skla. Do sériového programu tohoto vstupního zařízení patří samostatné a tandemové průchody s bezbariérovým přístupem pro osoby na invalidním vozíku a dětské kočárky. Stylový vstup zaručuje vynikající design Galaxy Gate vyznamenaný cenou German Design Award 2016. Navíc je možné přizpůsobit vstupní zařízení korporátnímu designu.

Interiér na zakázku

Ten nejlepší designový koncept pro každou lokalitu a každou prodejní plochu – individualita a co nejvyšší komfort pro zákazníky jsou nakonec zásadní pro konkurenceschopnost maloobchodníka. Za tímto účelem je prodejní plocha podrobně analyzována architekty firmy Wanzl a jsou identifikovány cíle a také představy obchodníka. Následuje plánování jednotlivých oddělení, výběr těch nejvhodnějších materiálů, odsouhlasení potřebného sortimentu a končí se skutečnou realizací prodejny. Jako poskytovatel kompletních řešení disponuje Wanzl širokou paletou produktů a řešení, která perfektně prezentují zboží.

Self scanning a self checkout

Po nákupu jde zákazník k pokladně. Tam se automaticky otevře Galaxy Port a cesta k pokladnímu stolu Wanzl se self scanningem je volná. Díky inteligentní konstrukci vede zákazníka jasně a funkčně k požadovanému skenování. O podrobnostech skenovacího  procesu se může zákazník informovat u informační věže.

Všechno zboží se umístí na pokladní pás a digitálně zaznamená. Proces skenování se spustí po identifikaci zákazníka prostřednictvím aplikace. Během skenování bude zrušena ochrana zboží. Před ukončením zvolí zákazník preferovanou platební metodu, jako EC nebo kreditní kartu, Paypal nebo mobilní platbu a částku uhradí. Pokud zákazník opustí pobočku bez zaplacení, spustí se alarm.

Také nový Wanzl self checkout efektivně brání manipulacím a podvodům. Integrovaná váha v místě pro položení tašek prověří, jestli naskenované zboží souhlasí se zabaleným zbožím. U alternativy k tunelu pro self scanning skenují zákazníci nakoupené zboží sami. Velká dotyková obrazovka umožňuje optimální přehled o zaznamenaném zboží a provádí zákazníka následným procesem placení.

Systém 24 hodinové prodejny realizoval Wanzl pro společnost Würth na pobočce ve Vöhringenu už na jaře loňského roku. https://www.wanzl.com/cs_CZ/kontakt/tisk/tiskove-zpravy/silicon-valley-ve-svabsku-spolecnost-wuerth-vyviji-se-spolecnosti-wanzl-novodoby-koncept-pobocky/