Brands & Stories slaví 15 let na trhu.

Dopřejte si přírodní péči i odpočinek!

Objevte jedinečné spojení ekologických zahrad, výroby české přírodní kosmetiky a zážitků. Naleznete nejen kvalitní kosmetické produkty, ale také inspiraci pro zábavu i odpočinek! To vše s úctou k tradici, přístupu k přírodě, rostlinám i řemeslům, která se pomalu z našich životů vytrácejí.

Správná péče o pleť a pokožku i pro naše nejmenší!

Nikdy není pozdě na to začít pečovat nejen o svou mysl, ale také o své tělo. Pravidelnou a důkladnou péči potřebuje pleť i pokožka celého těla. Základem pro zdravou a hydratovanou pokožku je volba správných přípravků. Kosmetické výrobky obsahující nejvyšší možné množství rostlinného materiálu najdete pod značkou Botanicus. Stejnojmenná česká firma se sídlem v Ostré se již léta zabývá výrobou přírodní kosmetiky, pěstováním rostlin, bylin, ovoce a zeleniny ve vlastních ekologických zahradách. Od počátku usiluje o propojení tří základních principů: ekologického pěstování kvalitních surovin, jejich následného zpracování a prodeje výrobků. Pěstování rostlin a bylin je základem extraktů, které z čerstvých bylin vyrábí. Používání kvalitní kosmetiky je ten nejlepší způsob, jak udržet pokožku svěží a vláčnou. Tato pravidla platí nejen pro dospělé, ale především pro naše nejmenší.

Dětská řada přírodní kosmetiky Botanicus

K pokožce je potřeba přistupovat s láskou a obzvlášť k té dětské. Protože děti jsou to nejcennější, co máme, chceme jim už od narození dopřát tu nejkvalitnější péči. Botanicus vyvinul čtyři základní vyvážené produkty péče o dítě v souladu s přírodou, které přirozeně podporují a zachovávají vlastnosti a funkce citlivé dětské pokožky. Tato dětská kosmetika je vhodná pro děti již od narození, obsahuje pouze čisté přírodní oleje a bylinný extrakt z řepíku lékařského, neobsahuje žádnou chemii ani esenciální oleje, aby nedošlo k podráždění. Součástí řady je také pupalkový olej, který obsahuje nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselinu gama-linolenovou, která napomáhá při regeneraci a zklidnění pokožky. Tělové máslo a krém obsahují také bambucké máslo. Pokožka dítěte je až 5x tenčí než dospělá a zároveň obsahuje mnohem více vody. Citlivá pokožka dětí absorbuje všechny látky daleko rychleji, proto jí svědčí živé a aktivní látky z přírody. Dětské pokožce je dobré dopřát po koupeli hydrataci a výživu. To zvládne olej, máslo nebo krém Botanicus.

Stejně tak jako celý sortiment, tak také řada dětské kosmetiky Botanicus se vyrábí v České republice a zachovává vkusný, minimalistický design s respektem k přírodě. Dětskou kosmetiku Botanicus si oblíbí celá rodina. Je určená pro miminka, děti i maminky a můžete si ji koupit v obchodech Botanicus nebo online prostřednictvím e-shopu.

Centrum řemesel a bylinné zahrady Botanicus v Ostré

Máte-li rádi nejen přírodní kosmetiku, ale také zážitky a výlety s rodinou? Máte chuť vyzkoušet si tradiční řemesla? Chcete vidět brusiče kamene při práci, mlýn s vodním kolem, poznat atmosféru středověké vesnice? Podívat se, jaké znali lidé bylinky a stromy, zabloudit v bludišti? Vyrazte do Centra řemesel a bylinných zahrad Botanicus nedaleko Prahy v Ostré u Lysé nad Labem.
Každou sobotu jsou v otevřeném divadle k zhlédnutí kejklířská, divadelní či hudební vystoupení. Vybrané soboty jsou doplněné doprovodným programem s přednáškami o levanduli, jedlých květech či rakytníku, ochutnáte pokrmy z malin a jahod nebo můžete zrelaxovat v zahradách při čtení s Bárou Štěpánovou.
Během prázdnin můžete vyzkoušet své dovednosti během lukostřeleckých turnajů nebo si užít dětský den se vším, co k tomu patří. Je toho spousta, co se dá v tomto areálu zažít, a rádi vás v Ostré od jara do podzimu uvítají

Více informací o centru řemesel a zahradách naleznete na webových stránkách www.botanicus.cz nebo v blogu na e-shopu.

Botanicus, spol. s r. o.
Ostrá 8, 289 22 Lysá nad Labem
Tel.: + 420 325 551 235

botanicus@botanicus.cz

www.botanicus.cz

eshop.botanicus.cz

https://www.instagram.com/botanicus_official/

https://www.facebook.com/cz.botanicus