„Den deštníků“: Řidiči vozů ŠKODA mají svůj deštník vždy při ruce

Se značkou ŠKODA se více než jeden a půl desetiletí nerozlučně pojí Simply Clever řešení, která poskytují skutečnou přidanou hodnotu v každodenním životě řidičů a jejich posádek. Česká automobilka v současnosti nabízí více než 60 těchto praktických a chytrých nápadů, a to včetně integrovaných deštníků, které se staly neodmyslitelnou součástí interiéru vozů značky ŠKODA. „Den deštníků“, který letos padl na 10. 2., je příležitostí k ohlédnutí se za počátky a historií praktických řešení, které dokazují, že Simply Clever je pro značku ŠKODA více než jen slogan. 

V USA se 10. únor každoročně slaví jako „Umbrella Day“, tedy „den deštníků“. Dnes už se nedá jednoznačně zjistit, kdy Američané tento svátek deštníků začali slavit poprvé. Tento speciální den má dokonce na různých sociálních sítích i svůj vlastní hashtag: #NationalUmbrellaDay. Faktem je, že tento praktický pomocník jde vždy s dobou: Ve svých počátcích býval zobrazován dokonce i na antických reliéfech, nebo jiné historické etapě se osvědčil i jako módní doplněk. Samozřejmě se stále vyvíjel, objevily se jeho technické inovace, jakým je vynález skládacího deštníku.  
 
Stručně řečeno, tento oblíbený každodenní společník se stal neodmyslitelnou součástí našeho života. To je dostatečným důvodem k tomu, abychom téměř všechny vozy ŠKODA už více než 10 let nabízeli s deštníkem v sériové nebo mimořádné výbavě. Naši zákazníci tak nezmoknou ani na posledních několika metrech k cíli své cesty. Tento praktický prvek se poprvé objevil v první novodobé generaci modelu SUPERB. Dnes je tento praktický průvodce nabízen téměř ve všech modelech – ve vozech ŠKODA FABIA, RAPID, OCTAVIA a KAROQ je uložen pod sedadlem spolujezdce; v modelech KODIAQ, SUPERB a novém modelu ŠKODA SCALA jsou odkládací schránky na deštníky v předních dveřích. Praktický deštník je však pouze jedním z více než 60 populárních Simply Clever nápadů dostupných ve vozech ŠKODA.   
 
Simply Clever prvky – pestrá paleta nápadů, která definuje nová měřítka U značky ŠKODA se poprvé objevila myšlenka na chytré a praktické nápady Simply Clever v roce 2003. Česká automobilka tehdy prezentovala na frankfurtském autosalonu studii vozu ROOMSTER a pozitivní reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Veřejnost nejvíce zaujaly prvky jako posuvná zadní sedadla nebo otočná přední sedadla. To inspirovalo konstruktéry ŠKODA AUTO k dalším chytrým nápadům. Mezi první Simply Clever prvky ve vozech české automobilky patřily kryty zavazadlového prostoru, které bylo možno zasunout za zadní opěradla, a síťové programy do zavazadlového prostoru, které se objevily v nabídce modelů OCTAVIA a FABIA. Základním předpokladem do dnešních dní zůstává originalita: Simply Clever prvky jsou jedinečné, musí být víceúčelové a praktické a musí zákazníkům nabídnout skutečnou přidanou hodnotu v každodenním životě.  
 
Dnešní nabídka chytrých řešení zahrnuje například trychtýř v uzávěru nádržky ostřikovače, nádobky na odpadky ve dveřích nebo odkládací schránku na brýle nad vnitřním zpětným zrcátkem, stejně jako ochranu hran všech dveří nebo držáky lahví ve všech dveřích. Neměli bychom zapomínat na držák na nápoje usnadňující jejich otevření ve středovém panelu a síťovou kapsu na dokumenty na vnitřní straně sedadla spolujezdce, kde je pro řidiče snadno dosažitelná, či reflexní vesty, uložené tak, že je mají všichni členové posádky po ruce. Praktická jsou i integrovaná ramínka a sklopné stolky nebo škrabka na led uložená v krytu hrdla palivové nádrže. Každodenní život uživatelům vozů značky ŠKODA ulehčují také háčky na zavěšení tašek v zavazadlovém prostoru nebo držák na parkovací lístky na A-sloupku. Držáky na tablety a chytré telefony a USB-konektory vpředu i vzadu dokazují, že konstruktéři ŠKODA AUTO vždy drželi krok s dobou, a to i pokud jde o Simply Clever řešení.