CZECH BEST MANAGED COMPANIES Ocenění pro nejlépe řízené firmy putuje do Dobrušky, získal ho Servisbal

V rámci programu CZECH BEST MANAGED COMPANIES jsou v České republice od roku 2019 oceňovány firmy s nejlepší úrovní managementu, skvělou firemní kulturou a perspektivou zdravého růstu v budoucnu. Letos je mezi oceněnými i firma z „regionu“, a to Servisbal Obaly, výrobce obalů z Dobrušky v kraji pod Orlickými horami.

Zisk tohoto prestižního ocenění je důkazem, že ambiciózní firmy se skvělou perspektivou do budoucnosti můžou vyrůst i na malém městě ze skromných počátků a bez zahraničního kapitálu. Servisbal je určitě dobrý příklad, vždyť před 27 lety to byl jeden stůl a sklad, odkud zakladatelé, manželé Horčičkovi, započali své podnikání.
To, co rozhoduje o budoucím úspěchu firmy, je dobrá strategie a vize, kam má společnost směřovat, i odhodlání svému podnikání obětovat hodně času a úsilí. Nyní Servisbal zaměstnává přes 120 lidí a do jeho obalů je baleno rozličné zboží jak v ČR, tak i v zahraničí. Až příště nakoupíte přes internet, dost možná bude zásilka zabalena v obalech z Dobrušky, protože mnohými zákazníky Servisbalího e-shopu Eobaly.cz jsou právě známé české internetové obchody.

O programu

Best Managed Companies je uznávaný globální program podporující rozvoj a oceňující kvalitu a úspěch předních soukromě vlastněných a řízených společností. Staví na osvědčené globální metodice Deloitte, která hodnotí kvalitu řízení firmy a managementu v následujících oblastech: strategické směřování, produktivita a inovace, firemní kultura, struktura řízení a finanční výkonnost.
Program byl založen v roce 1993 v Kanadě a od té doby představuje nejvýznamnější podnikatelské ocenění svého druhu. Ocenění Best Managed je dnes vedle Kanady udělováno společnostem v České republice, Německu, USA, Číně a v dalších zemích.
Hodnocení se zaměřuje na celkové obchodní výsledky a udržitelný růst společnosti, ale měří více než jen finanční výkonnost. Oceňuje úsilí celé organizace a jejího managementu.

Ocenění pro Servisbal a kvalitu jeho vedení

Účast v programu obnáší docela dost práce a nejedná se o pouhou formalitu. Deloitte Private se Servisbalem realizoval nejprve workshop, kterého se účastnil celý top management společnosti. Zde již zástupci Deloittu Private získali představu o vnitřním fungování firmy, zároveň byla Servisbalu poskytnuta zpětná vazba ohledně slabých a silných stránek v souvislosti s metodikou programu. Následně společnost dostala za úkol vypracovat obsáhlou přihlášku. Jejím autorem se v Servisbalu stal výkonný ředitel p. Lukáš J. Horčička. Tento dokument je strukturován podle metodiky Deloittu zaměřuje se především na již zmiňovaná základní kritéria, podle kterých se indikuje úspěšná společnost s velkým potenciálem růstu.
Na základě workshopu a zpracované přihlášky následovalo vyhodnocení. Společnosti, které titul získaly, byly vybrány nezávislou odbornou porotou složenou ze seniorních zástupců předních institucí v souladu s pravidly globálního programu Best Managed Companies.
Jedná se o velmi prestižní ocenění. Servisbal se tak nachází ve společnosti uznávaných firem. Z minulého ročníku jmenujme za všechny např. Zásilkovnu, Pilulka Lékárny nebo LIKO-S. Ocenění je potvrzením správnosti směřování společnosti.
Jistě není náhoda, že nejdůležitější kritéria pro úspěch v soutěži mají zároveň dlouhodobě velkou váhu ve firemní strategii Servisbalu. Společnost je dlouhodobě známa pro svou vysoce rozvinutou a udržovanou firemní kulturu, důraz na inovace i pevnou finanční kondici.

Společnost Servisbal Obaly s.r.o. se sídlem v Dobrušce se zabývá tvorbou obalových řešení převážně z vlnité lepenky. Ve svých návrzích obalu klade důraz nejenom na ochranu balených produktů, ale také na všechny navazující procesy. Tedy, aby se s obalem snadno manipulovalo, bylo možné ho úsporně skladovat a efektivně přepravovat.
Za své obaly získal Servisbal velké množství českých i zahraničních ocenění, mezi nimi Worldstar for Packaging v celosvětové obalové soutěži. V žebříčku časopisu Forbes byl zařazen mezi 150 nejvýznamnějších českých rodinných firem. Společnost je členem PACKSYNERGY – evropské obalové sítě, která propojuje firmy z 21 zemí.
Servisbal dále provozuje internetový obchod Eobaly.cz, jehož prostřednictvím nabízí velmi široký sortiment obalů s doručením do 24 hodin.
Majitelé společnosti: rodina Horčičkových
Počet zaměstnanců: 120
Tržby 2020: 370 mil Kč

 Společnost je členem prestižní obalové sítě Packsynergy