Brands & Stories slaví 15 let na trhu.

Čokoláda má svá tajemství a kouzla

Passion Chocolate je jedna z mála čokoládoven založených v Praze. Značka čokolády Passion je na trhu již 10 let a tisíce prodaných výrobků dokazují, že to, co představuje, má na trhu své místo. Čerstvě připravené čokolády a pralinky jsou vyráběny ručně v pražském ateliéru. Cílem Passion Chocolate je příprava kvalitní belgické čokolády a pralinek v moderním stylu. Každý vyrobený kus tak získává svůj specifický charakter.

Belgie i Česká republika jsou známy kvalitním pivem, Passion Chocolate přivedla do Čech i druhý poklad Belgie, a to je čokoláda.
Česká republika má dlouhou tradici výroby a konzumace čokolády. První čokoládovnu Luna založil Jan František Černoch v roce 1839. Koncem 19. století působilo v Praze 8 čokoládoven. Od té doby bylo založeno mnoho nových vynikajících čokoládoven, které vyrábí své produkty pro místní trh k potěše Čechů. Samozřejmě – stejně jako v případě výroby vína – má každá manufaktura jiný produkt a jinou kvalitu. Nelze říci, která z nich je nejlepší, to si musí každý rozhodnout sám.
Královnu sladkostí –čokoládu –lze přirovnat k vínu. Specifická chuť a vůně čokolády je dána několika faktory. Například druhem kakaového bobu, složením a kvalitou půdy, dobou fermentace kakaového bobu, délkou procesu sušení, intenzitou a dobou pražení. Všechny tyto faktory ovlivňují chuť, vůni a požitek z kakaových bobů. Pokud se uvedené faktory změní, ze stejného kakaového bobu lze vyrobit úplně jiný druh ochucené čokolády. Je také důležité jaká kvalita cukru, sušeného mléka či smetany je smíchána se základem, zda se přidává kakaové máslo nebo pouze rostlinný olej. To všechno odlišuje kvalitní čokoládu od čokolády vyráběné v průmyslovém měřítku. Sériově vyráběné čokolády procházejí nejjednodušším a nejkratším procesem zpracování, mají zpravidla nízký obsah kakaa a neutrální chutě.

Kvalitní čokoláda

Obsah kakaa je velmi důležitým aspektem pro ty, kteří mají rádi hořkou čokoládu, ale stojí za to zvážit i další faktory. Mezi ně patří například množství přidaného cukru nebo aroma čokolády. Dalším důležitým aspektem při vychutnávání čokolády je to, jak hedvábně se rozplývá v ústech, nebo se naopak skoro lepí na patro či zuby. I čokoláda se 70% obsahem kakaa může vyvolat pocit 80% kakaového výrobku, pokud obsahuje méně cukru nebo má méně hořký tón.
Můžeme také objevit mnoho různých příchutí mléčné čokolády. Ta hodně sladká má hodně přidaného cukru a málo kakaa. Čokoládovna Passion Chocolate zvolila čokoládu belgické značky se 40% obsahem kakaa, protože má velmi intenzivní kakaovou chuť, je příjemně podbarvená chutí smetany a je středně sladká. Poskytuje nádherný zážitek, když se rozpouští v ústech a chuť kakaa zůstává po mnoho minut.

Když je výroba čokolády uměním a vášní

„Naší vášní je výroba čokolády,“ říká Melinda Varga. „Je to skutečné umění. Najít věci, které harmonicky ladí s vůní čokolády, je skutečnou výzvou. Nejen příchutě, ale i nalezení správných proporcí je stejně důležité. Tajemství pralinek spočívá kromě kvalitní čokolády také v použití kvalitních surovin. Není například jedno, z jakého alkoholu jsou bonbony s alkoholovou příchutí vyrobeny a kolik alkoholu obsahují. Bohužel se vyrábí a prodává mnoho nepříjemných bonbonů.

Výroba umožňuje i firemní zakázky

„Kromě prodeje koncovému zákazníkovi jsme velmi nakloněni spolupráci jak s lokálními, tak mezinárodními společnostmi,“ říká Melinda Varga. „Věříme, že každý kousek čokolády, stejně jako náš klient, si zaslouží jen tu nejlepší péči. Nabízíme široké spektrum možností, jak produkt přizpůsobit požadavkům konkrétního klienta – od firemního loga přes neobvyklý motiv na čokoládě až po osobní vzkaz, samolepku nebo jakoukoli jinou variantu dle přání.“

Workshopy a teambuildigy plné chuťových zážitků

„Největším uznáním je pozitivní zpětná vazba a uznání zákazníků. Přijíždějí také hosté ze Saúdské Arábie nebo Japonska, kteří se zúčastnili našich čokoládových workshopů a slyšeli o nás od svých přátel a příbuzných nebo nás viděli na příspěvcích na Facebooku a Instagramu. Mnoho mezinárodních i zahraničních společností u nás pořádá svá firemní setkání či teambuildingy.
Během workshopů výroby čokoládových tyčinek a pralinek účastníky kromě výroby vlastní čokolády také vzděláváme a mají také možnost ochutnat čokolády různého původu,“ uvádí na závěr Melinda Varga.

Melinda Varga
774 419 946
info@passionchocolate.cz
www.passionchocolate.cz