Co Čech, to cyklomechanik!

Jedná se o projekt malé rodinné firmy PEDALSPORT s.r.o., který z pozice jednatele „táhne“ celoživotní rekreační sportovec a cyklistický nadšenec Petr Kuba, přezdívaný „píkej“, v 90. letech konstruktér v letňanké AVII a následně i odpružených komponentů KANGAROO. Ten svoji pracovní filozofii založil na tom, že se chce živit třeba skromně, ale tím, co ho baví, a že chce poskytovat profesionální služby související se servisem jízdních kol a mít vlastní drobnou strojírenskou výrobu. 

Tak vznikl i stavebnicový program montážních stojanů i řada modelů držáků na uskladnění jízdních kol, obojí pod názvem PEDALSPORT. Projekt cyklonaradi.cz dostal své pojmenování až v roce 2013, ale stojí za ním celoživotní sbírání zkušeností. Je výjimečný a jednoduše těžko opakovatelný. Nabízená služba je totiž komplexní – od návrhu dispozice servisu v nových nebo stávajících prostorech klientů (aktuálně realizováno téměř 50 významných zakázek), přes konzultace a poradenství ohledně vybavení (podlaha a dílenský nábytek, montážní stojany a nářadí, speciální přípravky, elektropříslušenství, maziva atd.) a v případě zájmu i dodání tohoto vybavení na klíč. Až po vzdělávání cyklomechaniků (www.cyklovzdelavani.cz).

Vzdělávání probíhá v profesionálně vybavené učebně (jediné svého druhu v ČR) v sídle PEDALSPORTu v pražských Letňanech a od ledna 2017 jím prošlo přes 500 mechaniků jízdních kol. Učebna má kapacitu 6 mechaniků a mimo termíny vzdělávání je využívána jako servis a showroom. Se vzděláváním mechaniků souvisí i to, že PEDALSPORT s.r.o. výrazně přispěl ke vzniku prvních dvou profesních kvalifikací a společnost je autorizována Ministerstvem průmyslu a obchodu pro výkon zkoušek z profesních kvalifikací Mechanik jízdních kol a Mechanik výroby jízdních kol. Unikátní je také to, že všechny skupiny výrobků v nabídce cyklonaradi.cz jsou vybrané z portfolia významných českých a světových výrobců, nejedná se tedy o nějakou univerzální noname nabídku bez historie nebo asijského původu. V dnešní době jsou po dlouhých letech spolupráce se všemi dodavateli vytvořené nadstandardní obchodní a často i přátelské vazby, což celému projektu dodává stabilitu a optimistický výhled do budoucna. Stabilita je podtržena i aktuální schopností samofinancování, což po sparťanských začátcích přispívá i ke klidné a komfortní atmosféře ve firmě, přestože ta stále pracuje ve skromných podmínkách.

Většinu zákazníků tvoří rozvíjející se cyklistické servisy, nově vznikající servisy nebo obchody s jízdními koly. A právě u nich si mohou cyklisté koupit nejběžnější produkty z nabídky cyklonaradi.cz. Ale ozývají se i zákazníci, kteří mají v rodině několik kol a chtějí si vybavit svoji minidílničku.

Pro všechny je zde cyklonaradi.cz, které se krok za krokem rozrůstá a reaguje na všechny změny, které v servisu jízdních kol a nově i elektrokol přicházejí.

www.cyklonaradi.cz