Česká kozí Kosmetika Capri je světovým unikátem

Nechte svým obchodním partnerům ochutnat zázrak a kouzlo kozího mléka, čerstvost a lokálnost kosmetických produktů nejvyšší možné kvality. Kozí mléko je od pradávna považováno za mocný prostředek pro dosažení krásné pokožky. Je totiž nesmírně bohaté na aminokyseliny i minerály a obsahuje vzácné mastné kyseliny blahodárně působící na naši pokožku.

Česká firma Kosmetika Capri je na trhu již 25 let a je si vzácných účinků kozího mléka plně vědoma. Kosmetika Capri vyvíjí a vyrábí produkty té nejvyšší možné kvality. Výroba se nachází nedaleko Prahy, a tudíž jsou přípravky vždy čerstvé a doslova nabité kozími surovinami. Firma doposud vyvinula více než 90 originálních receptur jejichž základem jsou vzácné složky kozího mléka, doplněné surovinami mořského původu a rostlinnými extrakty. Takto koncipované přípravky nenabízí žádná jiná kosmetická firma na světě. Vysoký obsah kozího mléka, syrovátky, a tedy i mléčných bakterií v kosmetických produktech reguluje blahodárně mikrobiom lidské pokožky. Naše pleť pak může být zdravá, krásná a svěží.

Nápad inspirovaný kozou

Jak to celé vzniklo? Ředitelka firmy Ing. Jitka Poláková vystudovala vysokou školu zemědělskou. Za socialismu pracovala na Dobříši a spolupracovala s věhlasnými rukavičkářskými závody. Nejlepší rukavice jsou z kozinky a jí tehdy napadlo chovat kozy. Pak přišla revoluce a nápad na výrobu kozích sýrů. „Budeme dělat kozinky a z mléka vyrobíme sýry. Tenkrát nás ani nenapadlo, že by mléko mohlo být v kosmetice,“ říká Jitka Poláková.

Jenomže záhy na to rukavičkářské závody skončily a kozinky nikdo nechtěl. „Takže jsme hledali jiné uplatnění. O kozí sýr ale v té době bohužel zájem nebyl. Předběhli jsme dobu,“ směje se paní Poláková a dodává: „Protože při výrobě sýru vzniká odpad v podobě syrovátky, napadlo nás něco jiného. Tehdy v Rakousku jsme viděli, že v lékárně jsou k dostání masti s kozím mlékem. Našli jsme člověka, který nám vyvinul prvních šest přípravků a v roce 1995 jsme začali vyrábět kosmetiku. Bylo to vzrušující! “

Čerstvé suroviny nejvyšší kvality

Kde je firma dnes? Čerstvou a lokální kosmetiku využívají tisíce spokojených zákaznic. Vybírají si z tradičních značek La Chèvre a Le Chaton, které nabízí kompletní péči o pleť, tělo, vlasy. Nebo mohou sáhnout po značce Capramedic s přípravky, které se zaměřují na problematické projevy kůže. Jedná se o první přípravky na světě s vysokým podílem biologického růstového faktoru a proteinu laktoferin. Právě proto jsou tak funkční a vysoce účinné.

Kosmetika Capri připravuje nejrůznější balíčky a limitované edice. „Rádi využíváme různých svátků, příležitostí jako je například Den matek, Mezinárodní den žen, Svatý Valentýn a inspirujeme ženy, aby rozmazlovaly samy sebe. Připravujeme jim balíčky na míru dle tipu pleti, dle věku, nebo třeba dle ročního období. Pro firmy, jejich obchodní partnery a zaměstnance umíme dodat větší množství kosmetiky, a to včetně poradenství v péči o pleť,“ říká Jitka Poláková.

Přípravky Kosmetiky Capri se vyrábí v obci Čím u Nového Knína, jsou lokální, nezatěžují výrobou životní prostředí, obaly jsou 100% recyklovatelné, podporují obnovu a zachování živočišného druhu – koz.

www.kosmetikacapri.cz