Canon slaví 17. rok jako jednička na celosvětovém trhu digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy

Společnost Canon Inc s hrdostí oznamuje, že její digitální fotoaparáty s výměnnými objektivy (digitální zrcadlovky a systémové kompakty) si již 17. rokem udržely nejvyšší podíl na světovém trhu a na čele žebříčku tak stojí nepřetržitě od roku 2003 do roku 2019.

Společnost Canon vyvíjí klíčové prvky obrazových systémů, které užívá ve svých přístrojích řady EOS s výměnnými objektivy, obrazové snímače typu CMOS, obrazové procesory a objektivy podle svého stěžejního konceptu, který klade důraz na rychlost, komfort a vysokou obrazovou kvalitu. Široká nabídka produktů. Od vysoce výkonných vlajkových lodí, které s oblibou užívají profesionální fotografové, po základní modely nabízející vysokou obrazovou kvalitu spolu s jednoduchým ovládáním. Canon uspokojuje rozmanité požadavky zákazníků na celém světě.

V počátečních dobách digitálních zrcadlovek společnost Canon na trh v září 2003 uvedla revoluční model EOS 300D. Přelomový přístroj s kompaktním a lehkým tělem, který se prodával za konkurenceschopnou cenu, získal na světovém trhu největší podíl a připravil půdu pro další růst kategorie DSLR. Společnost Canon od té doby na trh uvedla celou řadu vynikajících produktů, včetně profesionální řady EOS-1D a řady EOS 5D, která otevřela cestu k záznamu videa pomocí velkého snímače jednookých zrcadlovek.

Nový systém EOS R uvedený na trh v říjnu 2018 přinesl nové možnosti fotografického vyjádření. Rodinu Canon EOS obohatil o nové produkty jako plnoformátová bezzrcadlovka EOS R a objektivy RF, které plně využívají optické technologie společnosti Canon.

V roce 2019 společnost Canon na trh uvedla řadu dalších atraktivních produktů2 včetně plnoformátové digitální bezzrcadlovky EOS RP (březen) a digitální zrcadlovky EOS 90D (září). Při snaze o další rozšiřování produktové řady se společnosti Canon podařilo upevnit prvenství na celosvětovém trhu, které jí náleží již 17. rokem.

Canon v současné době vyvíjí také plnoformátový bezzrcadlový fotoaparát EOS R5 osazený nově vyvinutým plnoformátovým snímačem typu CMOS s podporou vysokorychlostního sériového snímání u statických snímků a záznamu videa v rozlišení 8K. V současné době navíc pracuje na vývoji 9 objektivů typu RF, mimo jiné RF100-500mm F4,5-7,1 L IS USM, které plánuje na trh uvést během roku 2020.

Společnost Canon hodlá nadále zdokonalovat svoji obrazovou techniku založenou na špičkových optických technologiích, rozšiřovat systém EOS v kategorii zrcadlových i bezzrcadlových přístrojů, které otevírají nové možnosti záznamu obrazu a naplňují potřeby stále různorodějšího okruhu uživatelů a podporují rozmach fotografické a filmové kultury.

Issei Morimoto, viceprezident společnosti Canon Imaging Technologies & Communications Group v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky, řekl: „Udržení prvního místa na globálním trhu digitálních fotoaparátů s výměnnými objektivy je úspěch, který si zaslouží oslavu. Potvrzuje dominanci společnosti Canon a její dlouhodobé záměry v tomto prestižním segmentu. Na trh mají přijít špičkové produkty, jako je EOS R5. Považujeme za důležité, abychom u všech našich výrobků přinášeli inovace na poli technickém i optickém a zákazníkům v celém regionu EMEA poskytovali mimořádnou kvalitu, spolehlivost a užitek.“

Další informace fotoaparátech Canon s výměnnými objektivy naleznete na stránkách:
www.canon-europe.com/cameras/interchangeable-lens-cameras