Canon na veletrhu Reklama Polygraf Obaly představí tisková řešení a automatizaci workflow pro produkční i velkoformátový tisk

I letos bude společnost Canon jedním z vystavovatelů na veletrhu Reklama Polygraf Obaly. Tentokrát se návštěvníci akce, která se koná na výstavišti v Letňanech 25.-27. dubna, mohou těšit například na technologii vhodnou pro tisk tapet, řešení pro reklamní grafiky nebo 11barevnou velkoformátovou tiskárnu, kterou ocení profesionální fotografové.

Návštěvníci veletrhu si budou moci poprvé prohlédnout nejnovější roll-to-roll tiskárnu Canon Colorado M5W, kterou společnost Canon uvedla na trh jen před několika dny, 30. března 2023. Nová řada tiskáren Colorado M představuje první platformu velkoformátových grafických tiskáren typu roll-to-roll, která je modulární z hlediska konfigurace rychlosti a manipulace s médii. Jde o nejrychlejší a nejproduktivnější řešení v tomto segmentu trhu, které nabízí možnost tisku speciálních efektů a bílého inkoustu Canon UVgel. Poskytovatelé tiskových služeb si mohou u tiskáren Colorado řady M vybrat také variantu s jedinečnou technologii FLXfinish+, která jim umožňuje zvolit matnou, lesklou nebo smíšenou úpravu povrchu na stejném tisku CMYK bez nutnosti přidání dalšího barevného kanálu obsahujícího lak.

„Mezi největší výhody technologie Canon UVgel patří i to, že pro sušení inkoustu není nutné teplo, takže při tisku na strojích Colorado nedochází ke zkroucení média. Výstupy jsou tak vždy stoprocentní a připravené kaplikaci. Výstupy z tiskárny lze ohýbat a skládat, aniž by hrozilo nebezpečí popraskání tisku. Tiskárna Colorado je skvělou volbou pro ty firmy, jejichž produkci dominují plakáty, podlahová grafika, maloobchodní dekorace či tapety. Canon u svých tapet garantuje také fotorealistickou kvalitu, odolnost vůči poškrábání nebo snadnou omyvatelnost. Inkoust UVgel má certifikáty zdravotní nezávadnosti, díky čemuž mohou být tisky použity v citlivých interiérech,“ uvádí Peter Varga, produktový manažer velkoformátových řešení Canon. Tapety tištěné strojem Colorado 1650 našly již uplatnění v mnoha interiérech včetně několika mateřských škol, bytů nebo třeba ve foyer Divadla Bez zábradlí.

Flatbed tiskárny na veletrhu zastoupí Canon Arizona 1380 GT s technologií vytvrzování výtisků diodami LED, která je určena pro výrobce reklamní grafiky, jimž pomáhá zvýšit efektivitu výroby a zvládnout požadavky trhu na větší rozmanitost aplikací. „Tato technologie nabízí poskytovatelům tiskových služeb možnost využívat mnohem širší škálu aplikací na téměř jakákoliv desková nebo ohebná média a také možnost pracovat s náročnými médii, jako jsou plátno, dřevo, dlaždice či sklo,“ vysvětluje Eva Kučmášová, šéfka komunikace společnosti Canon ve střední Evropě.

Ke zvýšení efektivity práce na tiskárnách Colorado i Arizona přispívá i software pro automatizaci pracovních postupů PRISMAguide XL, inovační řešení, které zjednodušuje a automatizuje složité úlohy, včetně vícevrstvých a oboustranných aplikací, takže tiskové soubory jsou připraveny téměř okamžitě. Intuitivní software ukládá soubory připravené k tisku a umožňuje, aby další podobné úlohy zákazníka byly opakovaně připravovány jednodušeji a rychleji a dosáhlo se dlouhodobě efektivní produkce.

Toto řešení doplní ještě jeden z nejvšestrannějších digitálních dokončovacích zařízení na trhu,  Kongsberg C24 Edge. Řada Kongsberg C je speciálně navržena pro nepřetržitý provoz 24/7 v produkčním prostředí. Stroj si hravě poradí se všemi často používanými substráty, dokonce i s těmi nejtvrdšími materiály, a to rekordní rychlostí. Díky tomu je to řezací stůl, který je vhodný pro všechny aplikace v oblasti výroby reklamního značení, displejů a obalů.

Společnosti poskytující profesionální tiskové služby, ale třeba také fotografy na veletrhu zaujme velkoformátová tiskárna imagePROGRAF GP-4000. Ta umožňuje vysoce kvalitní tisk počítačové grafiky díky 11 pigmentovým inkoustům včetně fluorescenční růžové barvy a je první tiskárnou s až 99% pokrytím PANTONE. Své uplatnění najde tam, kde je potřeba přesných a zářivých barev.

Portfolio imagePROGRAF zastoupí rovněž model TZ-30000, rychlá barevná tiskárna umožňující nepřetržitý tisk, snadnou manipulaci s médii, to vše při vysoké kvalitě obrazu v živých barvách.

K vidění bude na veletrhu také tiskárna imagePRESS V1000, která je postavena na spolehlivé technologické platformě využívající inovace a automatizaci k produkci široké škály aplikací na různých velikostech, typech a gramážích médií – to vše při zachování vysoké rychlosti.

„Návštěvníkům budeme k dispozici po celou dobu veletrhu a rádi poradíme všem profesionálům s výběrem vhodné tiskárny, která se přizpůsobí i nejnáročnějším požadavkům v oblasti reklamní výroby i polygrafie. Na své si u nás ale přijdou i lidé, kteří hledají řešení pro náročná kancelářská prostředí a výrobu,“ zve Eva Kučmášová.