Brands & Stories slaví 15 let na trhu.

Bombshell má dvě tváře

Nová kolekce zahradního nábytku: Bombshell má dvě tváře
Kolekce venkovního nábytku Bombshell vznikla spoluprací designérky Adély Bačové a společnosti Urbania, která je na trhu více než 20 let. V roce 2024 založila divizi Urbania Home, která se soustřeďí na exteriérové ​​produkty určené do privátního sektoru. Kolekce se skládá ze židlí a stolů, získá si vás nejen svým pohodlím, ale také unikátním vzhledem.

„Bombshell má dvě tváře, je tichým společníkem i středobodem zahrady. Ve tvaru sedadla a opěradla můžete vidět otevírající se mušli, tohoto tvaru jsme dosáhli zrcadlením totožných akátových latí. Díky jemnému zaoblení bočních částí jsou židle pohodlné a nabízejí více prostoru k sezení i opření,“ uvádí Adéla Bačová, designérka kolekce Bombshell.

Ocelová konstrukce je ošetřena vypalovaným lakem, akátové dřevo olejovou lazurou. Třemi základními barvami jsou krémová, červená a černá, ty se vzájemně kombinují a do exteriéru přinášejí hravost. Urbania Home nabízí také barvenou customizaci produktu. „Bombshell se přizpůsobí barevnosti okolní zástavbě, což ocení zejména architekti. Židle se vyrábějí s područkami i bez a stůl je nabízen ve dvou délkách. Celkově je kolekce určena pro 4 – 8 lidí,“ doplňuje Adéla Bačová.

Do procesu výroby produktu jsou promítnuty dostupné výrobní procesy společnosti. Díky tomu probíhá celá výroba v Ořechově u Brna. Velký důraz byl kladen na optimalizaci výrobního procesu. Produkci výrazně zjednodušuje právě využití identických dřevěných latí pro sedací i opěrnou část. Zásadní byla také podpora udržitelnosti s využitím lokální dřeviny.

Kolekce Bombshell je pilotní kolekcí společnosti Urbania Home, která plánuje své portfolio postupně rozšiřovat.

www.urbania.cz

www.adelabacova.cz

Adéla Bačová

Adéla je multidisciplinární designérka a držitelka prestižního ocenění Red Dot. Její tvorba se dotýká oblastí produktového designu, designu interiérů a malé architektury. Zabývá se zakázkovými projekty pro nejrůznější klienty, dlouhodobě spolupracuje s firmou KOMA Modular, Urbania či s organizací Živý Zlín. V roce 2022 spoluzaložila společnost What a Hut, která se věnuje navrhování a realizaci malých dřevěných rekreačních objektů. V neposlední řadě se věnuje také tvorbě produktů pod vlastní značkou.