AXOR: Individuální inspirace zakomponované do luxusních koupelen

Axor je designovou značkou společnosti Hansgrohe SE. Jako progresivní značka této skupiny se AXOR věnuje vývoji nezaměnitelných produktů a jejich vysoce kvalitní výrobě. Značka AXOR vyvíjí a vyrábí ikonické objekty pro luxusní koupeny a kuchyně. Ve spolupráci se světově proslulými designéry – mimo jiné Philippem Starckem, Antoniem Citterio, Jean-Marie Massaudem a Barber Osgerby – tak vznikají produkty AXOR v rozmanitých stylech. Všechny baterie, sprchy a doplňky AXOR splňují nejvyšší kvalitativní standardy. AXOR svou kvalifikací dalece přesahující jeho vlastní produkty inspiruje a probouzí představivost architektů, interiérových designérů i milovníků designu. Ti spolu se značkou AXOR vytváří prostory odrážející jedinečnou osobnost uživatelů.

„Axor přináší díky svému širokému sortimentu skládajícímu se z jedinečných designových předmětů a díky exkluzivním službám výrobního závodu individualitu na nejvyšší úrovni. Například speciální úpravy, které luxusní koupelny povznáší do vyššího rozměru, nebo způsob výroby, který je znakem jedinečnosti, dlouhé životnosti a kvality. Řemeslná dovednost místo výroby na běžícím páse. To je Axor,“  uvádí Ladislav Grebec, jednatel Hansgrohe CS Brno.

AXOR MyEdition_Glass Concept

Na letošním Designbloku značka AXOR doslova zazářila, když do koupelny vnesla kus české skleněné tradice. S AXOR MyEdition zároveň může mít zákazník baterie podle vlastního přání. Neutrální montážní destička totiž umožňuje použít na baterii individuálně zvolený materiál. „Na konci vývoje pak stojí personalizovaný výrobek přinášející inspiraci,“ vysvětluje Andreas Diefenbach, hlavní partner studia Phoenix Design se sídlem ve Stuttgartu, které stojí za designem kolekce AXOR MyEdition.

Vedoucí oddělení marketingu značky AXOR – Anke Sohn ke kolekci uvádí: „Vzpomínka na určité setkání, na náladu, zážitek, místo, po kterém toužíme, nás inspiruje k určitému materiálu, který nám zde toto místo připomíná. Tak se kus světa materializuje ve vzhledu individuální baterie .“

Dalším rozšířením kolekce AXOR MyEdition je AXOR MyEdition_Glass Concept. Tímto konceptem chce značka AXPOR nabídnout svým zákazníkům možnost další individualizace v koupelně s využitím českého skla v kvalitě Optiwhite jako ušlechtilého a hygienického materiálu. Zároveň skleněnými plochami poskytuje architektům a designérům novou platformu pro hru s interiérovým osvětlením. Peter Olah & Lars Kemper byli oslovení jako experti práce se sklem. Díky svým realizacím mají výborné kontakty na sklářské dílny v severních Čechách, kde má sklářské řemeslo tradici již po několik století. Sami k inovaci uvádějí: „Všeobecně můžeme říct, že náš design je inspirovaný starými technologiemi řezání skla pomocí řezů, které odrážejí světlo téměř ze všech úhlů. Tato hra světla a odrazů mu dodává vlastnosti diamantu. Na to jsme použili nejčistší a nejprůhlednější optické sklo bez jakékoliv barvy a bez bublin.“

AXOR One nová kolekce baterií s esencí jednoduchosti

Značka AXOR také nově představuje další produkty koupelnové kolekce AXOR One pro umyvadlo, vanu a sprchu. Britští designéři Edward Barber a Jay Osgerby interpretují známý archetyp – pro větší čistotu, lepší funkce a snazší ovládání. Zdokonalená technologie Select umožňuje baterii nový způsob interakce: zatlačením ovládací jednotky All-in-One dolů se dá voda pustit nebo vypnout, otočením ve směru hodinových ručiček se zvyšuje teplota. Ovládání je snadné, intuitivní a vysoce přesné – inovativní designový nápad, který charakterizuje celou kolekci. Se svým nadčasovým designem a povrchem v chromu, matně černé a dalších exkluzivních povrchových úpravách AXOR FinishPlus přináší AXOR One vybranou eleganci do každé koupelny.

Kolekce AXOR One zahrnující elegantní archetypy pro umyvadlo, vanu a sprchu se vyznačuje jednotným designovým jazykem se štíhlými siluetami, rovnými plochami, měkkými hranami a vyváženými proporcemi. Pro ikonické baterie je charakteristické lehké zúžení směrem k ohnutým výtokům – subtilní detail, který podtrhuje mimořádnou kvalitu designu a výroby. Mechanické rukojeti baterií s technologií Select umožňují přesně a úsporně pouštět a vypínat vodu a také kontrolovat teplotu. Termostatická baterie AXOR One se svými velkými, zřetelně označenými tlačítky Select nabízí rychlé a přímé přepínání druhu proudu pro sprchu nebo vanu; velkoplošná rukojeť termostatické baterie pak intuitivní, ultra přesnou kontrolu teploty a množství. Horní a ruční sprchy AXOR One se vyznačují monolitickými tvary a inovativním umístěním proudů Rain a PowderRain, což se odráží v charakteristickém grafickém jazyku hlavice sprchy. Showerpipe AXOR One je perfektní kombinací All-in-One – horní sprcha, ruční sprcha, sprchová tyč a připojení na stěnu.

„AXOR One v nás vzbuzuje vzpomínku na vodu, zároveň ale otevírá novou cestu pro ovládání, které je mnohem přesnější a ušlechtilé,“
uvádějí ke kolekci Edward Barber a Jay Osgerby.

www.axor-design.com/cz