Audi e-tron je prvním sériově vyráběným modelem značky se čtyřmi kruhy s čistě elektrickým pohonem

Společnost v San Francisku poprvé představila světové veřejnosti SUV vyšší třídy, které je elektrifikované, sportovní a svou praktičností připravené na každodenní provoz. 

Audi e-tron je elektricky poháněné SUV pro sport, rodinu a volný čas. Má vnější délku 4901 milimetrů, vnější šířku 1935 milimetrů a vnější výšku 1616 milimetrů. Nabídka vnitřního prostoru a úroveň komfortu odpovídá typickému modelu značky Audi ve vyšší třídě. Díky rozvoru 2928 milimetrů nabízí Audi e-tron velkorysý prostor pěti osobám včetně jejich zavazadel. Celkový objem zavazadlového prostoru činí 660 litrů. SUV s elektrickým pohonem je tak připraveno i na cestování ve velkém stylu.

Audi e-tron zahajuje svou hospodárností, sportovními výkony a mimořádnou kultivovaností novou éru vyspělé automobilové techniky. Dva elektromotory s nejvyšším celkovým výkonem 300 kW a točivým momentem 664 N.m pohánějí elektrické SUV mimořádně dynamicky, s nulovými emisemi a téměř nehlučně. Během zlomku sekundy poskytují maximální hnací sílu, která umožňuje ohromující akceleraci. Audi e-tron zrychlí z 0 na 100 km/h za 5,7 sekundy a dosahuje elektronicky omezené nejvyšší rychlosti 200 km/h.

Audi e-tron sjíždí z montážní linky bruselského závodu, který se může pochlubit neutrální bilancí emisí CO2. První vozy dorazí do České republiky na přelomu roku 2018 / 2019. Přesná cen ještě nebyla stanovena, ale očekává se   přibližně 2 000 000 korun. 

Více na www.audi.cz

Zdroj : AC&C Public Relations