Art Ethic Clinic: spojení krásy a lékařské etiky

Nově otevřená klinika plastické chirurgie Art Ethic Clinic se od samého začátku zaměřuje na nejvyšší úroveň nabízených služeb. Kliniku založili dva respektovaní a zkušení plastičtí chirurgové. Jejich společnému vstupu do byznysu předcházelo dlouholeté přátelství a touha vytvořit něco nového, co bude dělat radost jim, jejich týmu a zejména jejich klientům. 

Cílem obou lékařů je propojení chirurgické praxe s uměleckým přístupem a tradičními etickými principy medicíny. Odtud název kliniky, který spojuje dva pojmy vyjadřující základní principy plastické chirurgie – umění léčit a tvořit krásu. Doplňuje je závazek věrnosti etickým zásadám medicíny. „Skalpel plastického chirurga tvoří něco nového – krásnějšího a dokonalejšího,” vysvětluje jeden ze zakladatelů, MUDr. Martin Molitor. „V estetické chirurgii je tento pohled zcela dominantní a odráží ho i motto naší kliniky – Where beauty becomes art.”

Zakladatelé Art Ethic Clinic si kladou velké cíle. Jejich ambicí je vybudovat nové pracoviště s nejvyšší úrovní služeb a etablovat ho coby přední kliniku estetické chirurgie na českém trhu. Oba lékaři přinášejí do společného podnikání nejen řadu let praxe, ale také rozmanité přístupy a zkušenosti. 

MUDr. Al Awa, jehož rodnou zemí je Sýrie, získával praktické zkušenosti na mnoha klinikách i četných zahraničních stážích. „Různé kultury nabízejí odlišný pohled na ženskou krásu,” říká doktor Al Awa. „I my jsme připraveni na rozličné požadavky z hlediska vylepšení vzhledu. Důležité však je, aby každý zákrok vedl ke zvýšení kvality života našich klientů a klientek.“ Doktor Al Awa provádí kompletní spektrum výkonů estetické chirurgie, specializuje se na operace prsou, břicha a liposukce. V České republice se jako jeden z prvních lékařů podílel na zavádění moderních liposukčních metod s využitím ultrazvuku a laseru. I nadále přispívá ke zdokonalování těchto metod a zavádění dalších novinek 
Více než pětadvacetiletou praxi má za sebou také MUDr. Martin Molitor. Prošel řadou klinik, kde se vedle estetických zákroků specializoval převážně na rekonstrukční výkony v oblasti hlavy a krku, rekonstrukce ruky a mikrochirurgické rekonstrukce. Svůj zápal pro lékařské poslání prokázal na mnohých humanitárních misích např. v Sierra Leone, Jordánsku, Burkina Faso a Indii. Dnes kromě své soukromé praxe působí jako přednosta Kliniky plastické chirurgie 1. Lékařské fakulty univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice na Bulovce i jako vedoucí subkatedry plastické chirurgie Institutu pro postgraduální vzdělávání v medicíně. 

Klinika Art Ethic Clinic poskytuje služby ženám i mužům, kteří chtějí vypadat lépe a mladistvěji, zvýšit si sebevědomí a podtrhnout svoji osobnost. Tým kliniky pokrývá kompletní pole plastické a estetické chirurgie. Klinika nabízí veškeré operace prsou, břicha i obličeje, výkony po zhubnutí a mateřství a samozřejmě liposukce. Ve všech případech je prioritou spokojenost klienta a dobrý pocit ze spolupráce na obou stranách. 

Fotografie: Kateřina Šantorová a Dominika Šamlová

www.artethicclinic.cz