10. ročník Prague Harley Days předčil očekávání

O víkendu 2. – 4. září 2022 žila Praha ve znamení motocyklů Harley-Davidson a nejen jich. Od pátku do neděle byl na programu další ročník již tradiční motocyklové akce Prague Harley Days. Ta letošní byla 10. jubileum, a tak se rozhodla bilancovat a svým návštěvníkům nabídnout to nejlepší z jednotlivých let. Letos se jednalo zřejmě o nejzdařilejší ročník akce. Byla dokonce zaznamenána historicky nejvyšší návštěvnost, která činila 30 000 osob, z nichž 4 000 dorazilo na motocyklech všech značek.

Samozřejmostí byla spanilá jízda, adrenalin zóna, kapely, jízdy na motocyklech Harley-Davidson zdarma, pole dance battle, family zóna, výstava motocyklů a mnoho dalšího. I tentokrát se navíc Prague Harley Days propojil s Burgerfestem, a tak nebyla nouze ani o dokonalý gastro zážitek, kuchařské workshopy top šéfkuchařů z ČR i ze zahraničí nebo soutěže o hodnotné ceny. Akce byla otevřena jezdcům všech značek, stejně jako rodinám s dětmi nebo návštěvníkům, kteří přišli pěšky nebo třeba přijeli tramvají

Jubilejní ročník Prague Harley Days bylo party v pravém slova smyslu skutečně pro všechny, kteří se chtěli bavit, vychutnávat si pohodovou hubnu a skvělé jídlo, to vše mezi stovkami ikonických motocyklů. Prague Harley Days jsou akcí pro všechny, od motorkářů, přes teenagery, rodiny s dětmi, turisty nebo náhodné kolemjdoucí.

Spanilá jízda několika stovek burácejících motocyklů historickým centrem Prahy se již za dobu konání Prague Harley Days stala tradicí, stejně jako zastávka u sochy sv. Václava.

Letos se spanilé jízdy se zúčastnilo přesně 800 motocyklů a jezdců například i z USA, Kypru, Mexika, Velké Británie nebo Francie. V rámci spanilé jízdy nechybělo překvapení na Václavském náměstí v podobě seskoku parašutistů a aviatický nádech mělo o slavnostní zahájení, kdy nad Výstavištěm proletělo historické letadlo.

Součástí Prague Harley Days byly pochopitelně i koncerty, výstava motocyklů, family zóna pro rodiny s dětmi, každou hodinu po celé 3 dny mohli jezdci otestovat aktuální modelovou řadu motocyklů Harley-Davidson. Mohli si ale půjčit i pravé americké káry od partnera Tucar nebo si v adrenalinové zóně vychutnat ukázky z freestyle motokrosu, pod vedením Petra “Pilníka” Piláta, který společně s Bricem Izzo nebo Zdeňkem Fuskem předvedl něco ze svého umění. A když adrenalin tak nemohl chybět ani 13násobný dakarský jezdec David Pabiška, který předvedl exhibici na motocyklu Harley-Davidson Pan America, jehož je dokonce i ambasadorem.

K vidění byla ale i výstava motocyklů, motocyklové přestavby v rámci soutěže Custom Bike Show, koncerty, například rockové zpěvačky Sabiny Křovákové nebo revivaly slavných kapel jako je Metallica či Motörhead. Rodiny s dětmi si užily zábavu a odpočinek ve family zóně, teenageři mohli pro změnu obdivovat POST-APO CONVOY nebo si zařádit na kolech a koloběžkách na pumptracku.

Prague Harley Days byly již po třetí spojeny s Burgerfestem, který letos slavil svůj 11. ročník a kde opět nebyla nouze o burgery všech druhů, včetně vegetariánských, ale nechyběly ani jiné grilované většinou americké speciality, sladkosti a pochopitelně dobré pití, kulinární workshopy top šéfkuchařů od nás i ze zahraničí, soutěže o hodnotné ceny nebo doslova pikantní pojídací show.

A jak hodnotil průběh organizátor Harley-Davidson Praha, které je nejstarším dealerstvím značky v ČR a zároveň jedno z pěti oficiálních dealerství Harley-Davidson u nás? „Přišlo o třetinu více lidi než vloni, vyšlo počasí a nestal se žádný zásadní malér. Mám radost jak malej Jarda,“ hodnotí průběh 10. výročí Jaroslav Vavřina z Harley-Davidson Praha.

„Sice došel Jack a fronty na pivo mohly být kratší, ale to nic nemění na tom, že Prague Harley Days do své druhé desítky vstupují jako event evropského významu a světové úrovně. Ty 2000 lidí, kteří tam byli o víkendu v práci v čele s Michalem Šestákem, odvedli fantastický výkon,“ komentuje průběh Jarda Vavřina. „Nejvíce nás jako organizátory potěšili návštěvníci a jejich chování. Jako by se jim průjezdem brány ulevilo, že na chvíli mizí ze světa plného nervozity, spěchu a starostí. Namotali jsme dohromady naprosto odlišné skupiny lidí od motocyklů po kočárky. A ono to zase fungovalo. Ta atmosféra byla k nezaplacení!

10. ročník Prague Harley Days, navíc v podobě, jaké se nám ho podařilo udělat, je splněný sen! Už samotný předprodej vstupenek trochu naznačoval, že by se ta desítka mohla vydařit, musím ale říct, že samotná akce, od rekordní návštěvnosti, ve kterou jsme si při prvním ročníku ani netroufli doufat, přes celkový průběh, atmosféru i první ohlasy lidí, předčila naše očekávání. Velký dík všem, kteří dorazili a užili si mejdan s námi a zvlášť těm, co jsou s námi celých těch 10 let. Díky, že nám dokazujete, že naše práce má smysl a že i přes mnohdy nemalé překážky, se kterými jsme se museli poprat, má cenu tlačit event dál a dál. Teď si dáme trochu oraz a vrhneme se na přípravy 11. ročníku, ať se na stejném místě sejdeme zase za rok, první zářijový víkend 2023. Takže ještě jednou velký dík všem,” říká organizátor Jaroslav Vavřina.                                                                                                     

www.harleydays.cz